Дните на Петър Колев начело на Берое изглеждат преброени. От началото на сезона заралии имат 4 победи и 4 загуби след осем мача, което рязко контрастира с потенциала и амбициите на тима.

Последното поражение с 1:2 от Ботев (Пловдив) сериозно разгневи привържениците. По време на паузата за националните отбори спортният директор Валентин Грудев подаде оставка, а поста му зае Ивко Ганчев. Нещата обаче не се промениха кой знае колко.

Според запознати с делата на зелено-белите ръководството обмисля за отправи покана към Любослав Пенев да поеме отбора. В момента той е без работа, след като бе освободен от ЦСКА в началото на сезона. Опция пред Любо обаче е и завръщане начело на Царско село, който също не е особено убедителен напоследък, пише "Тема:Спорт".

И в края на миналия сезон играта на заралии бе под всякаква критика под ръководството на Петър Колев. Отборът завърши 6-и, като участието му в първата шестица бе само присъствено, без нищо запомнящо се.

Тогава обаче шефовете на Берое му гласуваха доверие и не потърсиха друг наставник. Те му дадоха време да разгърне потенциала си. Сега обаче нещата изглеждат доста по-различно и нищо чудно да се стигне до негова смяна. Колев пое зелено-белите през пролетта, заемайки мястото на Димитър Димитров-Херо, който бе освободен.