Уникална серия от вече 714 минути без допуснат гол в първенството и за Купата – с това си постижение Етър постави абсолютен рекорд в историята си.

Последният футболист, който е вкарвал попадение във „виолетовата” врата, е Методи Костов от Миньор от дузпа в 66-ата минута на мача от четвъртия кръг, завършил 2:2 в Перник. Оттогава досега Етър изигра 7 мача срещу отбори от трите дивизии и никой не е разпечатвал вратата му.

Към двубоите от първенството на Втора лига се добавят и двата мача за Купата на България срещу Балкан (Ботевград) и Ботев (Пловдив), в които Етър игра по 120 минути и спечели в първия след дузпи, а във втория – с гол в продълженията.

Мачовете без допуснат гол:

22 август Етър – Марек 6:0

28 август Етър – Созопол 2:0

8 септември КБ Балкан – Етър 0:0, пр. 0:0, д. 4:5

11 септември Ботев-2 (Пд) – Етър 0:2

17 септември Етър – Спортист (Своге) 4:0

21 септември КБ Етър – Ботев (Пд) 0:0, пр. 1:0

26 септември Монтана – Етър 0:2

Принос за тази серия имат както вратарите Анатоли Господинов и Христо Иванов, така и всичките им съотборници пред тях. Мачовете без загуба пък станаха общо десет поредни, като в първенството етърци имат 5 поредни победи.

Любопитното е, че миналия сезон Етър направи и най-дългата си серия и в елита, като записа в края на есенния полусезон 483 минути без допуснат гол.