За българския национален отбор по футбол пресдтоят два важни мача от квалификациите за Световното първенство в Катар догодина. На 9-ти октомври „лъвовете“ ще гостуват на Литва, а на 12-ти приемат на стадион „Васил Левски“ Северна Ирландия. Селекционерът Ясен Петров коментира предстоящите сблъсъци и изрази увереност за евентуални две победи.

"По принцип българите лесно преминаваме от едната крайност в другата. Първоначално към националния отбор нямаше никакви очаквания, а истината е, че сега имаме шансове да вземем 6 точки от мачовете с Литва и Северна Ирландия. Това са два двубоя, в които имаме възможност да си отворим вратата към едно добро представяне. Ще направим всичко възможно да направим следващата стъпка напред в нашето развитие“, сподели Петров.

Първо мислим за мача с Литва, който е много важен, защото ако вземем три точки от този двубой, много ми е интересно каква ще бъде посещаемостта на домакинството ни със Северна Ирландия. Сметки не искам да правим, ние трябва да мислим само и единствено за предстоящия двубой. Ние отиваме там, за да вземем трите точки, но няма да е лесно. Това е един ранен отбор, който загуби с доста изразителен резултат от Италия. Ще играем на изкуствен терен, какъвто имаме тук на Националната база в Бояна. Трябва да се подготвим за това нещо. За нас трите точки са приоритет.

Целта е в националния отбор да се налагат млади и перспективни футболисти. Стараем се да го правим. Нашата цел е в отбора да има конкуренция на всеки пост, за да бъдем затруднени в избора на титулярния състав", коментира селекционерът на България в предаването „Арена Спорт“.