https://www.vbox7.com/play:38350630c2

Извършителите на грозния побой над футболист в родната Втора лига вчера се оказаха малолетни. Това стана ясно днес, след като бащата и треньорът на пребития 17-годишен Борислав Никифоров говориха пред "NOVA".

Вчера младият играч на „Струмска Слава“ (Радомир) бе пребит часове преди местното дерби срещу тима на „Миньор“ (Перник).

Никифоров, който е от Перник и е бивш футболист на „Миньор“, е бил нападнат докато влиза в заведение в града. Заради грозния акт мачът между „Миньор“ и „Струмска слава“ бе под въпрос, но в крайна сметка се изигра.

"Борислав тръгва за мача и влиза в заведение, за да си купи нещо. Там е нападнат от двама души на неговата възраст, те са фенове на „Миньор“. Борислав ги е познавал, все пак е бивш футболсит на отбора. Причината да го нападнат е, че в момента играе за „Струмска слава“, един вид е предател.

Разказа ми как са го били. Единият го е държал, другият го е удрял. Това му се случва за втори път. Първият случай го биха петима човека.

Беше с хематом и подута уста, когато се появи при отбора. Притесних се и веднага го откарахме в "Пирогов". Футболът е просто игра, това е недопустимо", разкри терньорът му Владимир Димитров.

Пред камерата застана на бащата на Борислав Никифоров, който сподели: "След скенера му препоръчаха почивка от една седмица. Сега разбирам, че е имало и друг случай, когато петима души са го пребили пред дома ни. Тогава той скри това от мен, даде ми различно обяснение.

Уведомих полицията, въпросните момчета са на 16 и 17 години. Не съм наясно дали родителите им знаят какви ги вършат. Не са задържани, защото са малолетни, но вече са били привикани и разпитани. Полицията реагира адекватно до този момент".

След целия шум, който се вдигна около скандала, позиция имаше и от председателя на фенклуба на „Миньор“ - Ангел Вангелов, който заяви, че случката няма нищо общо с футбола, а е въпрос на личен проблем между момчетата.

"Младежите се скарали, стигнало се до сбиване, при което пострадал Никифоров. Това въобще не е свързано с футбола и с вчерашното дерби", заяви той.