Членът на Изпълкома на БФС Петър Величков коментира днешната среща, на която бяха приети правилата за предстоящия Конгрес, който ще се проведе на 12 октомври. Той заяви, че е прието да се гласува с интегрална бюлетина, но добави, че има още какво да се желае, за да бъде вотът честен. 

"Бяха предоставени правилата за провеждане на Конгреса, които бяха изчетени от Борислав Михайлов. Целият Изпълком гласува "за" тези правила. Няма никаква промяна от миналия Конгрес. Все пак се върви в някаква посока, тъй като се реши бюлетината да бъде интегрална. Това обаче не е достатъчно, за да може да се създадат условия на делегатите да могат свободно и без страх да изразят волята си. Ако се броят гласовете като на миналия Конгрес - взимат се урните и се прибират някъде, а после се вадят резултати, това ще остави сериозни съмнения върху резултатите". 

"Знаете в кой екип работя. Ние много ясно определихме набор от точки. Ако те бъдат приети в залата, това ще даде едни абсолютно легитимни резултати. Те ще бъдат приети от цялата футболна общественост. Дали обаче ще се приближим към една такава процедура, ще бъде решено явно в залата. Колегите в Изпълкома смятат, че предният Конгрес е бил проведен нормално и възнамеряват по този начин да го проведат и този. Добрата стъпка е интегралната бюлетина".

"Няма нито един аргумент против някоя от точките, които сме предложили, защото всички водят към един честен Конгрес. Все още не е ясно колко бюлетини са напечатани, колко ще бъдат използвани. Не е ясно и как ще бъдат броени. Надяваме се Конгресът да не бъде проведен като миналия път", каза Величков.

Снимка: Lap.bg