Членът на Изпълкома на БФС Петър Величков, който е част от екипа на легендата Димитър Бербатов за президент на централата, отново нападна настоящото ръководство. Според него са дадени много ненужни пари за базата на националния отбор в Бояна, която не само не носи приходи, но търпи и огромни зауби. Ето какво каза той пред БНТ:

"Единственото хубаво нещо, което се направи от БФС в последните години, е футболната база, което е част от инвестиционната политика. Има обаче и друга гледна точка, която показва, че нещата не са приятни. Инвестираха се 33 млн. лева, построи се хотел, бар, ресторант и административна сграда. Въпросът е дали това бе необходимо? Безспорно трябваше да има подобна база, трябва националите да се готвят в такава обстановка. Аз, като прагматичен човек, бих направил друго. Можеше тази база да се построи за 5-6 млн. лева само за националния отбор. Останалите 25 млн. можеха да бъдат разпределени на две части – половината при аматьорските клубовете, а с другите администрацията на БФС можеше да ползва най-модерната сграда в София под наем за 120 години", допълни още Величков.

"Да кажем, че БФС е имал идеята за допълнителни приходи от това строителство. Какво се случи? Наемателите не плащат. Първоначално е имало един наемател, който си тръгна, но остави след себе си няколкостотин хиляди лева задължения. Нищо не е плащал – наем, ток, вода. БФС осъди тази фирма, но тя се оказа куха, нищо не може да се вземе от нея. Приемаме, че не знаеш как се управлява такъв бизнес и си вземаш поука от грешките. Идва нови наематели, които по същата схема и начин не плащат наем, вода, ток. БФС покрива тези разходи и пропуска ползи. Не е луд, който яде баницата, а този, който му я дава. Това го разкрихме в Изпълкома тогава, когато Боби Михайлов бе в оставка. Поставихме въпроса защо тази схема се повтаря. Наемателите казаха, че БФС не е издавал фактури и няма как да платят. Администрацията стои и мълчи", допълни Величков.

Снимка: Lap.bg