Разследващите журналисти от bird.bg разпространиха чрез социалните мрежи документ, който разкрива за питане от Европейската футболна централа (УЕФА) относно строежа на Националната футболна база в Бояна.

Писмото от бившия президент на Европейската централа Мишел Платини към шефа на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е от началото на ноември 2013 година. Оказва се, че има забавяне в изпълнението на проекта за строеж на базата, въпреки че от УЕФА вече са превели пари към БФС по програмата HatTrick.

В писмото от Европейската централа отбелязват забавянето и дори заплашват, че ще спрат финансирането, ако строителните дейности не стартират в най-близки срокове, информира БНР. „УЕФА плаща милиони за строежа на Националната футболна база в Бояна, но той дори не е започнал. Мишел Платини пише на Борислав Михайлов, че проектът се бави и рискува да бъде отписан. Защо е това тупкане на топката? Кой и как в България иска да спечели от финансовата манна от УЕФА?“, написаха от bird.bg.

Очаква се в следващите дни да излизат още документи. Сайтът bird.bg е българският партньор в разследването „Досиетата Пандора“.