Галерия

"Апостол Апостолов, кмет на Симитли, това име стигна до моите уши от над 40 клуба. Агитиране в кавички за гласуване за г-н Михайлов. Какво знаете вие повече от нас, г-н Апостолов, за да агитирате за г-н Михайлов?", заяви бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров на пресконференция преди утрешния извънреден конгрес за избор на ново ръководство на Българския футболен съюз.

Петров, заедно с Мартин Петров, е част от екипа на Димитър Бербатов, който е кандидат за президентския пост на БФС. Днес Бербатов и неговият екип дадоха пресконференция, на която изразиха притесненията си прозрачността на провеждането на конгреса.

"В последните два дни съм разговарял с над 140 клуба, за да разберем дали са получили делегатските си карти, което те не са. Те звънят на областните, те не вдигат, което е много интересно, защо не вдигат. Ще спомена две имена, има и още, но те се споменават от много клубове - Апостол Апостолов, кмет на Симитли, това име стигна до моите уши от над 40 клуба. Агитиране в кавички за гласуване за г-н Михайлов. Какво знаете вие повече от нас, г-н Апостолов, за да агитирате за г-н Михайлов? Кажете ни. Разговарял съм с клубове, кметове, треньори. Г-н Михайлов говори за прозрачни избори, че няма натиск."

"Всички ние извън кликата знаем проблемите. Второто име е мой бивш съотборник - Радой Христов, областен на Монтана. Г-н Христов, играли сме заедно, ти ми беше един от идолите, когато бях малък, но в момента под натиск и в кавички агитиране за гласуване за г-н Михайлов, защото ако в този район клубовете не са на негова страна, той ще бъде уволнен. Не се страхувай, защото само така може да бъде променено това мислене. Не бъдете наивни", каза Стилиян Петров.

"Много от клубовете не искат да участват в Конгреса, заради това, което е ставало в предишните конгреси. Хора, които дават всичко, за да има футбол в техните села, за да има футбол. Клубовете вече не мълчат. Клубовете искат да се борят, но борбата е несправедлива", допълни той.