ФИФА знае всичко, което се случва тук. Това заяви кандидатът за президент на БФС Ивайло Дражев при пристигането си за извънредния конгрес на централата.

„Клубове, които са заплашвани, вчера депозирах документи при г-н Рашков. Очевидно те не искат да има едно честно и Общо събрание на БФС. То няма мач, за да има победител. Всички мачове започват с рекламите им на ефбет Лига. Че е извикан делегат, да смени протокола, да подмени подписите – от Зонален съвет. Векта се казва клубът, човекът има проблеми с общината, имаха една от най-добрите школи. Този човек в момента тъй като след пандемията имаше проблеми, само защото е предложил различен кандидат от този на Борислав Михайлов“, започна той, разкривайки гласуване за сегашния президент Борислав Михайлов под натиск.

„Смятайте, ако не се класираме още 30 години, ще си пишат седмици – коя е тази програма, която е изпълнена? Програмата е пълна забрана на политически схеми. Такива са регулациите на ФИФА и УЕФА. Децата залагат от младша възраст вече срещу себе си – когато извикат 7-8 човека в националния отбор, които имат качества, останалите са там заради рушвети от 3 до 5 000 лв – мога да кажа и вицепрезидентът, който ги приема, трудно пише името си“, продължи остро Дражев, който намекна за взимане на рушвети от вицепрезидента на родния съюз Емил Костадинов за вкарването на футболисти в националния отбор.

„Клубовете трябва да се обединим – първото, което ще предложа, е всички да влязат в Изпълнителния комитет. В момента са разделили клубовете 300 на 200 – от тези 500 клуба, 100 нямат никаква дейност. Затова тези делегати на ФИФА и УЕФА са тук. От Лалович не очаквам много, другият делегат е голям адвокат, защото ФИФА знае всичко, което се случва тук. Те знаят каква федерация има тук, каква спортна дейност имат“, завърши той.