Основният кандидат за президент на БФС - Борислав Михайлов, говори от трибуната по време на днешния конгрес. Дългогодишният шеф на футбола ни заяви, че за последния си мандат, който не завърши заради оставката, са дадени 12 милиона лева за инфраструктура, при обещани 4 млн. лв. за целия мандат.

"През тези по-малко от 2 години, в които изпълнявах функцията на демократично избран президент на БФС, съумяхме да постигнем много. Справихме се с много предизвикателства и регистрирахме развитие в много насоки. Обещахме да инвестираме 4 млн. лева в инфраструктурата, а само за последната година и половина бяха изградени 6 комплекса в цялата страна, а още 7 са на различен етап от подготовка. Сумата на тези инвестиции надхвърля 12 млн. лева. БФС усшешно организира финалите на ЕП за девойки до 17 години, за които получи специални похвали от УЕФА". 

"По отношение на работата в ДЮШ, БФС закупи и адаптира методологията за развитие на таланти на прочутата школа на Аякс. През всичките тези години продължихме да предоставяме на отборите от Първа, Втора и Трета лига най-качествеинте футболни топки, като допълнително стимулирахме аматьорския футбол. След тежък преходен период и смяна на поколенията, мъжкият национален отбор следва страрегия за подмладяване и изграждане на състав, който да се бори за класиране на голям форум. Ще стимулираме клубовете, които развиват и налагат своите юноши". 

"При първа възможност ще предложим на държавата програма за развитието на детско-юношеския футбол, както и изграждането на нов национален стадион. Ще инвестираме в развитието на треньорски кадри. През погледните 16 години вървяхме крачка по крачка напред. Пътят не беше лесен, но го извървяхме заедно. Сигурен съм, че ни предстоят още по-успешни дни", каза Боби Михайлов.

Снимка: Lap.bg