Ремонтите на стадионите на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив ще бъдат подпомогнати финансово от Община Пловдив с по 2,8 милиона лева. Това реши днес Общинският съвет на града на свое заседание.

Според предложението на кмета Здравко Димитров за стадион "Христо Ботев" ще бъдат отпуснати 2,86 милиона, от които 2 милиона за закупуване на седалки, 90 хиляди лева за тревно покритие и 294 хиляди за преработка на проекта. Сумите са без включено ДДС. За стадион "Локомотив" се отпускат 2,82 милиона за изготвяне на технически проект за официална трибуна, изготвяне на технически проект за вертикална планировка, изграждане на вертикална планировка, изграждане на тренировъчни терени, паркоустройство и инфраструктура, благоустрояване и озеленяване.

В началото на 2020 година Министерски съвет отпусна 25 милиона лева за стадион "Христо Ботев" и 12 милиона за "Локомотив", но впоследствие стана ясно, че тези средства няма да стигнат за част от предвидените дейности по ремонтите и днес Община Пловдив гласува предоставянето на тези средства. /БГНЕС