Феновете ще могат да посещават стадионите и залите само след показване на зелен сертификат, обяви зам.-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов в студиото на "Тази сутрин" по BTV.

"Говорили сме с голяма част от спортните федерации. Оттук насетне следва, че ще може да бъде въведен зеленият сертификат за публиката на всички състезания. Ако даден човек има зелен сертификат, ще може да присъства на футбол, волейбол, баскетбол и други", обяви Златанов.

Той заяви, че мерките почти сигурно ще бъдат въведени, като това ще стане ясно днес след 14 часа, когато в министерството ще започне експертен съвет с водещи епидемиолози.

"Зеленият сертификат се получава при следните опции - ваксиниран човек, преболедувал или с направен отрицателен PCR и антигенен тест. Резултатът от антигенния тест се ползва в рамките на 48 часа от получаването на резултата. След 48 мача валидността му спира. PCR теста дава валидност 72 часа", допълни още Златанов.

На мачовете в София и София-област в момента е забрнено посещението на мачовете от страна на феновете. Вероятно в двубоя между ЦСКА и Зоря (Луганск) в четвъртък зрителите ще присъстват на стадиона. 

Снимка: Lap.bg