Пирин (Благоевград) бързо намери заместник на изгонения от клуба млад български вратар Петър Петров. "Орлетата" привлякоха нидерландския страж Ник Хенгелман. Новината беше съобщена на официалния сайт на Пирин. 

31-годишният страж e роден в Гланербруг (Енсхеде) и започва кариерата си в Твенте. След това играе последователно в Хераклес, АГОВ Апелдорн, Ахилес 29, Ос, отново Твенте, Аякс (Кейптаун) и Аякс (Амстердам) II. Хенгелман е бивш юношески национал на страната си.

„Благодаря на ФК Пирин за доверието. Отварям нова страница в моята кариера. Това е вторият ми отбор в чужбина. Чувствам се добре в България и ще дам всичко от себе си, за да помогна на новия си отбор да се представи колкото се може по-добре в първенството и в турнира за купата на страната".

"Мисля, че ще успея бързо да се адаптирам към стила на игра във вашата страна. Ще работим здраво, за да постигнем нашите цели. В Твенте съм играл с Николай Михайлов, познавам и Станислав Манолев, който бе част от ПСВ Айндховен", коментира Енгелман пред сайта на Пирин.