Най-новото попълнение на Славия Жуниор Мапуку може да замине днес за Сърбия. В Белград на нападателя ще бъде дадена работна виза. Това ще се случи само ако всички документи бъдат уредени, за да може да бъде картотекиран в БФС.

Те се очакват днес и веднага след това той ще тръгне за Сърбия. Вероятността Макупу да е на линия за гостуването на Арда в събота не е много голяма, но съществува. Срещата в Кърджали започва в 16:30 часа.

Мапуку взе №9, но все още очаква своя дебют за белите. Той пропусна гостуването на Черно море. Продължава да е неясна съдбата на друг нападател, Валери Божинов, който тренира вече доста време със Славия. Засега няма яснота дали ще подпише с клуба, или не. Привличането на нападател в лицето на Мапуку намалява шансовете на бившия национал на България.

В същото време стана ясно, че столични възнамеряват да продадат през зимата един от защитниците си. Това е националът Андреа Христов. Той записа няколко добри мача за България при Ясен Петров и към него вече има сериозен интерес от чужбина. Не е изключено, ако клубът получи добра оферта, да го продаде още сега, а не да чака края на сезона.