Ръководството на Пирин разкритикува президента на Славия Венцеслав Стефанов, който след мача между двата тима за Купата на България в сряда отправи критични думи към треньора на "орлетата" Уорън Фийни.

"Белите" спечелиха оспорван двубой в Овча Купел с 1:0, за да се класират за четвъртфиналите на турнира, а след двубоя Стефанов каза, че не би взел Фийни в Славия "дори и с косачката". Днес от Пирин защитиха своя треньор и осъдиха изказването на Стефанов.

"ФК Пирин категорично осъжда изказването на президента на Славия Венцеслав Стефанов в медийното пространство по адрес на мениджъра на представителния ни отбор Уорън Фийни след вчерашния двубой от турнира за купата на страната между двата отбора. Г-н Стефанов, смятаме, че подобни квалификации относно качествата на когото и да било от вашите съперници - треньори, футболисти или служители, не кореспондират с дългогодишните традиции, история и харизма на клуба, чийто президент сте", се казва в позицията на Пирин.

"Знаем, че сред изконните ценности на вековния Славия са уважението към съперника, честната и красива игра, моралът и добрия пример към младите поколения. Смятаме, че е редно да ги пазите, защото те са непреходни, вместо непрекъснато да се държите по неуважителен начин, който не отива на вашата достолепна възраст и положение. Честитим класирането на Славия и пожелаваме успех на тима в турнира за купата на България и до края на сезона в Първа лига", допълват от благоевградския клуб. /БГНЕС