Спортният директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов – Гонзо говори за ситуацията при „черно-белите“. Шефът от „Лаута“ коментира добрите резултати на „смърфовете“ напоследък, както и финансовото състояние на клуба. Гонзо не пропусна да акцентира и върху  победата Локо Пловдив над ЦСКА - София на стадион "Българска армия" от 13-ия кръг на efbet Лига, когато смърфовете шокираха „червените“, побеждавайки ги с 3:1.

"Убеден съм, че футболистите трябва да вдигнат още нивото, за да може да се представят още по-добре. Ние очакваме повече от тях, отколкото това, което показват. Смятам, че всеки един ще вдигне нивото си", заяви Гонзо по DIEMA SPORT.

"Обсъждаме селекцията, да. Знаем какво трябва да направим, но е рано да обявяваме освободени и новопривлечени. Всеки защитава мястото си на терена, има още мачове. Нещата се променят бързо, така че до края на първенството няма да правим генерални изводи за никого. Имаме своите виждания, но докато не свърши първенството, не е професионално да обявяваме.

Локомотив никога не е харчил пари за много големи селекции. Основният подбор на играчи бе направен лятото. Взехме 10 човека. Зимата винаги е по-трудна за трансфери, но, ако изпадне някое добро попълнение, нищо не пречи да поискаме да го вземем. Клубът е стабилен финансово, няма закъснения на заплати“, подчерта нападателят, който се превърна в легенда с екипа на Левски.

"В България, когато някой вкара един, два, три гола, ние го вдигаме до небесата. Класата е постоянство. Ако избухнеш веднъж и след това пет мача те няма никакъв, това не е класа. Ние очакваме повече от Минчев, не можем да кажем, че е направил нещо изключително. Това е само един мач и беше плод на целия отбор. Ще се радвам ако всеки мач вкарва по един, вместо в един мач да вкарва три. Това за мен не означава абсолютно нищо", заяви Гонзо относно формата на нападателя Георги Минчев, който реализира хеттрик срещу ЦСКА - София на "Българска армия".

"Ние няма да се откажем от нито една от целите. Купата е спринт, а първенството е маратон. Там е по-трудно, играеш много мачове. Ще пробваме и през двата пътя, който се отвори - оттам ще атакуваме. Когато един отбор не върви, винаги има слухове за треньора. Ние никога не сме коментирали смяна на Александър Тунчев. Смятаме, че той показа, че заслужава да му се даде шанс. Всички знаем, че е много трудно при десетима нови да изградиш веднага стил на игра. С времето се уверихме, че когато дадеш доверие на един треньор, той ти се отплаща с работа и резултати. Не мога да кажа, че има нещо, с което трябва да се гордеем, но последният месец и половина-два отборът започва да показва стил и постоянство", обяви той.

"Абсолютно никога не съм си помислял да съм треньор на Локомотив. Нямам никакво желание да съм треньор на Локомотив. Всичко е възможно, но на този етап, в момента, изобщо не мисля такова нещо. Смятам, че Александър Тунчев се справя добре. След кризата напипа точния ритъм, така че му пожелавам само успехи и да продължи по същия начин.

ЦСКА е голям отбор и винаги е удоволствие да го победиш, без значение като футболист или като директор. Аз съм доволен, важна е играта. Когато намериш точния ритъм, динамиката, резултатите ще дойдат. За нас най-важната цел беше да оправим играта си и след това бях убеден, че резултатите ще дойдат", заяви още шефът в Локо Пловдив.