Протоколът от Извънредния конгрес на БФС, който вече е публично достояние, най-вероятно ще предизвика нов голям скандал по оста Борислав Михайлов - Димитър Бербатов. Възможно е да се наложи намесата на съда. Михайлов изпревари с 11 гласа Бербатов на визирания Изборен конгрес.

Хора от щаба на Бербатов коментираха пред "Спортал", че според тях има текстове с "откровено невярно съдържание". Ето кои пасажи не отговарят на истината, според екипа на Димитър Бербатов:

“Председателят К. Костадинов нееднократно призова всички присъстващи към момента делегати да се явят при урните за гласуване".

"Председателят К. Костадинов извърши проверка, като отправи питане дали всички присъстващи делегати са гласували и има ли делегати, които не са го сторили - такива не бяха установени."

"Брой присъстващи и участвали в гласуването делегати - 480 (съгласно броя на положените подписи в избирателните списъци - гласуване за президент на БФС - 4 броя).”

Екипът на Димитър Бербатов твърди, че не е вярно, че председателят на комисията за избор на президент е казал: "необходимият брой гласове за избор на Президент при присъстващи към момента на гласуването 480 делегата е 241 гласа за един кандидат".