Халфът Симеон Славчев, който преди броени дни се раздели с Левски, обяви, че е опростил на синия клуб сума, на която много от българите "биха се зарадвали". Той намекна, че най-вероятно ще продължи кариерата си в родната Първа лига.

 „Отказах се от определена сума, която в наши дни и за България не е никак малка. Имам две предложения от чужбина, но знам, че сега не е моментът. Не съм подготвен за излизане навън. Затова ще продължа в Първа лига. Да проведа зимна подготовка, да играя пролетта, за да си върна формата и после ще видя. Имам уговорка и скоро ще се разбере къде ще продължа“, коментира Славчев в предаването „Домът на футбола“ по Диема спорт.

 До края на годината той няма право да играе за друг отбор, но може да подпише предварителен договор.

"Аз си оставам левскар, но има горчилка в мен. Искаше ми се още, тъй като нищо не дадох на Левски. Уважавам мнението на Стоилов - за мен той е изключителен треньор. Говорих с него, стиснахме си ръцете. Каза ми, че такива са вижданията му, иска да разчита на млади. Реално ми каза, че ми е бил фен и смея да му повярвам, защото преди е имало запитване и оферта за мен, когато той беше треньор в Астана. Аз тогава бях в Спортинг и не се получиха нещата. Прекалено много съм се контузвал, което е така. Станах нарицателно за контузии, което е ужас за мен. Това беше заради голямото желание да играя за Левски. Независимо дали съм готов, винаги съм искал по-бързо да съм на линия. Ходих на лечение в Сърбия само и само да съм готов. Никой не спечели от това."

"Най-вече съм разочарован, че не вдигнах купа с Левски. С Боримиров се познаваме от много време. Всички знаят, че не са клишета, не съм го казал да се заиграя с феновете тогава. Ще продължа да бъда левскар, независимо от това, което се е случило. С Боримиров се разбрахме мъжки, не беше нужно нищо допълнително. Не искам да парадирам какво съм направил. Ако клубът е решил да го каже, да го направи. Не трябва аз да го изричам това. Ако питаме много от българите, сумата е доста голяма."

 "Тази заплата след промените, които се случиха в клуба, не съм я искал и не съм я изисквал под някаква форма. Винаги съм се съгласявал на това, което клубът може да даде в този момент. В първата среща с новите шефове казах, че каквото и да ми предложат, това ще приема. С течение на времето нещата не се развиха добре нещата за мен. Това вече е затворена страница за мен, запазвам симпатиите си и това, че съм фен на Левски. Искам когато отида на стадиона със сина ми да се наслаждавам на мачовете. Не искам да се карам и да има омраза. Аз ходих на доста мачове, но не толкова открито. Не можах да покажа и 20% от потенциала си за тези две години. Предпочитам действията, а не думите и заканите. Нека видим какво е подготвила съдбата. Когато ме попита какво съм дал на Левски, но голът ми срещу ЦСКА след асистенцията на Стаси. Това е момент, който си заслужаваше."

Беше доста кофти, защото атмосферата в съблекалнята при промените беше тотално различна. Много си тръгваха, много се връщаха. Много съдиха и бе тежък период. Аз въпреки това мисля, че само аз и Ники Михайлов, освен юношите, които за тях трябва да е чест, останахме въпреки всичко в клуба. Не се даде нужното "евала" към нас. Говорихме много, когато нямаше никакви пари. Имаше едни хора, които тихо си тръгнаха. Когато стъпих на "Герена" и видях как се работи, според мен много скоро време това щеше да е възможно и да станем шампиони при старите собственици. Той е дал време, в което да се работи и целта титла е била в рамките на две години. Не веднага, но след две години. Тогава се работеше и знам какви футболисти бяха набелязани. Колко доктора имахме, физиотерапевти и тези неще правят впечатление.

Напълно е възможно Левски да се отдели към феновете. Спортинг и Бенфика са по този модел, но там разликата е, че наистина много мислят как да привлекат феновете. Удовлетворяват техните желания. Правят събирания с феновете и използват всяка възможност феновете да са близо до футболистите. Не ги приемат като звезди, а като техните футболисти. Близкият контакт е успешен.

Мисля, че е минало всичко лошо и тепърва ще се оправя. Не мога да говоря повече, но така си мисля. Надяваме се да е по-добре. Имам оферти и запитвания, но сега искам да избера място, където да се чувствам спокоен и да ми дадат нужното време и доверие. Искам да играя добре и най-вече да изпитвам удоволствие от футбола. Не искам да казвам откъде са тези отбори. Всеки един български футболист иска да излезе навън, но аз съм реалист. Имам две предложения от чужбина, но не мисля, че това сега е крачка напред. На мен ми трябва време да вляза във форма. Доста време съм извън футбола. Мисля, че ще играя в efbet Лига", завърши Симеон Славчев.