Клубът на привържениците на Ботев Пловдив излезе с открито писмо до депутата от „Има такъв народ“ проф. Андрей Чорбанов. Чрез него бултрасите поискаха извинение от него и оставката му като народен представител заради вчерешната му публикация във „Фейсбук“.

Припомняме, че известният имунолог изрази емоционално радостта си след победата на Левски над "канарчетата", след което публикацията му беше цензурирана, а впоследствие изтрита.

Привържениците на „канарчетата“ обаче разпространиха скрийншот на първоначално написаното от професора.

Публикуваме текста на феновете на Ботев Пловдив без редакторска намеса:

"Чорбанов - срам и позор!

Неуважеми господин Чорбанов, вчера си позволихте да публикувате в личния си профил в социалната мрежа "Facebook" няколко изречения, които трудно бихме нарекли смислен текст или публикация. За съжаление, въпреки допуснатите грешки, смисълът, който сте вложили в изказването си е ясен, а коментарът ни с една дума е: Срам!!!

Срамно е "професор" да пише неграмотно, срамно е "депутат" да има лично отношение към който и да е български град, още по-малко към Пловдив - най-стария град в Европа и културна столица на континента през 2019г.

Срамно е български депутат да се радва, че липсват нормални спортни съоръжения във втория по-големина град в България. Срамно е да сте доволен, че децата няма къде да спортуват, срамно е, че за Вас България е София. Но най-срамен е фактът, че изтрихте своята публикация във Фейсбук.

Като обществена личност и народен представил следва да можете да защитите всяко свое изказване и да застанете зад думите си - така правят достойните, интелигентни хора.

Явно сред "синята публика" такива липсват или по-скоро Вие не сте от тях. Господин Чорбанов (фамилия, която асоциираме с друг отбор, а не любимия Ви), очакваме от Вас още днес публично извинение към всички привърженици на Ботев Пловдив, а и към целия град!

Крайно време е да разберете, че сте народен представител на всички българи и да започнете да се държите като такъв. Крайно време е да разберете, че трябва да носите отговорност за думите и действията си. В тази ситуация всеки самоуважаващ себе си депутат би подал оставката си, но ние знаем, че Вие не сте такъв!

А за Колежа не берете грижи - няма да оставим на спокойствие никоя дребна душица или местен тарикат, докато стадионът не бъде завършен в желания от всички ботевисти вид!

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив".