Втородивизионният Струмска слава скочи на Димитър Бербатов и неговото обкръжение с остра декларация, обвинявайки ги, че сеят раздори и подклаждат конфликти.

Футболният клуб от Радомир е категоричен, че няма смисъл от нов Конгрес.

Ето изявлението на Струмска слава без редакторска намеса:

"Струмска слава (Радомир) призовава за незабавно прекратяване на опитите за дестабилизация във футбола ни!!! Българският футбол, а и цялото ни общество, са изправени пред тежки изпитания – здравна, икономическа и социална криза. Всички изпитваме последствията на гърба си, но вместо това да ни накара да се обединим и да работим заедно за намирането на решения, определен кръг от хора, самопровъзгласили се за „революционери“, не спират да сеят раздор и да подклаждат конфликти във футболните среди.

Чуваме, че сега щели да организират нова подписка… Но на какво отгоре? И така докога? Кой ще плати цената за всичко това? Конгресът мина, клубовете ясно изразиха волята си – и макар това да не се харесва на някои, изборът е ясен. Волята на българското футболно семейство бе категорична – да започнем всички заедно да работим за решаването на най-важните и наболели проблеми, а не да продължим да водим измислени войни.

Интерес от последното имат само тези, които не успяха да превземат властта. За тях това явно е единствената цел. От всичките им действия дотук съвсем не личи, че мислят доброто на българския футбол – напротив. Те не спират да критикуват и използват всякакви средства, за да внасят напрежение и конфликти между клубовете. Но замисляли ли са се утре как биха работили с тези хора, с тези отбори?!

Хубавото е, че вече все по-малко са тези, които се хващат на играта им. Защото тя не е тази, която ще донесе по-добро бъдеще за българския футбол. Истината е, че пътят е само един – единение, сплотени и задружни действия в името на общото бъдеще за нас и нашите талантливи деца. Нека спрем веднъж завинаги този цирк и да се захващаме за работа!"