Най-добрият български съдия по футзал Борислав Колев се сдоби с обвинение за пране на пари. Освен това му бе повдигната мярка за задържане под стража за 72 часа с искане след това да се превърне в постоянна.

Софийската градска прокуратура твърди, че Колев е стоял зад схемата, с която са били изтеглени 53 хил. лева, които са били отредени от държавата за изграждането на лот 4 от автомагистрала "Хемус". За целта са били създадени фирми с фиктивни управители. Той ги придружавал до определен банков клон, където сумите били теглени 52 пъти и после му ги давали.

Досъдебното производство е образувано в условията на неотложност на 3.11.2021 г. и се води от ГДБОП под ръководството и надзора на СГП. В началото Колев е бил данъчен. Такъв е бил и близнакът му Иван, който също е разследван. Той също е съдия - асистент в елита и Втора лига.

Иначе през тази година Боби Колев бе втори съдия на финала за Шампионската лига между Барселона и Спортинг (Лисабон). Съдружникът на Колев - Велислав Миленков, който също е страничен съдия, обяви, че не знае нищо за деянията му.

"Боби имаше идея да направи детски лагер за рафтинг по река Струма. Помоли ме като местен човек да му помогна с намирането на терен. После обаче започна ковид кризата и нищо от замисъла не се реализира. Не съм го виждал от много отдавна. Знам, че се занимаваше с нещо, свързано със строителството, май беше подизпълнител на голяма фирма, но не съм сигурен. Никога не е ставало дума за някакъв общ бизнес, свързан със строителството, а само за детския лагер", коментира той, цитиран от "Мач Телеграф"