Управата на клуба от габровска област - Боруна (Царева ливада), излезе с декларация, с която изразяват подкрепата си към Борислав Михайлов.

Публикуваме текста на клуба от Царева ливада без редакторска намеса:

"Ръководството на ФК „Боруна – Царева Ливада“ призовава да се спре наслагването на напрежение сред футболната общественост . Цялото общество е изправено пред сериозни кризи – здравна, икономическа и социална. Всички се борим да предотвратим последствията от тях, да работим нормално . Обществото има нужда от обединение , не от разединение, да работим всички ръка за ръка, да търсим заедно решения, за да доведем Българския футбол на пътя, който всички искаме да се намира. През последните години , Български футболен съюз работи за развитието на футбола в страната, чрез разработване на редица програми и проекти. Изградиха се множество спортни бази, в редица градове в страната, които да се използват за развитие на детско-юношеския и аматьорски футбол. 

БФС подкрепя и развитието на женския футбол, благодарение на неговата подкрепа в страната се създадоха множество клубове, които развиват женския и девически футбол. Български футболен съюз подкрепя и множество детски футболни турнири , с които да се популяризира „Цар футбол“. Ръководството на БФС винаги е било насреща за да подкрепи инициативите на клубовете. В единението е силата … Приканваме да се спрат всякакви опити за дестабилизация във футбола ни! 

Омръзна ни всекидневно, да се занимаваме с подписки, декларации и напрежения. Общото събрание на БФС премина и смеем да твърдим , че по-честен и прозрачен конгрес никога не е имало. Ние футболните клубове , изразихме волята си , изборът е ясен …. Да в единението е силата и тук всички трябва да започнем заедно да работим за решаването на най- важните и наболели проблеми, а не да продължаваме да водим войни, които не водят до нищо добро. Нека спрем да се критикуваме кой крив, кой прав, а да работим за благото на Българския футбол.

Българския футбол няма нужда от войни, а да бъдем единени, сплотени и задружни в името на нашите деца! Нека заедно изградим идентичност на футбола, която да носи гордост и радост на нацията Наближават едни от най-светлите празници – нека всички бъдем смирени, да има мир и здраве за всички за да преборим трудностите пред , които е изправено не само българското , но и световното общество!"