Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов отправи обръщение към клубовете по повод събирането на подписи за провеждането на изборен конгрес на 18 март 2022 година.

„Включвам се от офиса на фондацията ми, за да се обърна към всички футболни отбори в страната. Тъй като ставам свидетел на огромни лъжи от родни „специалисти” по повод декларациите, които събират с наша помощ, искам да кажа следното.

Тези декларации са абсолютно същите, каквито бяха миналите и на базата, на които се състоя конгреса. Всички помним какво се случи – 1/3 от клубовете събраха подписи и бяха внесени в БФС и бяха оттам. След това отидоха в съда. Той ги прие и реши да има Конгрес.

Ако имаше нещо нередно в тях, конгрес нямаше да има. Сега процедурата е същата, дори по-опростени. На 18 март е насрочен Конгрес и ние се борим той да бъде изборен и в дневния ред да има избор за президент и такъв за Изпълком.

Видяхме как през последния път конгресът бе опорочен и трябваше да има балотаж. Президентът трябва да има три мандата – той не е вечен. Пълномощното, което давате на адвокатската кантора, е само единствено да бъдете представлявани пред БФС или пред съда – това е.

Нищо повече, не се притеснявайте. Не мога да си позволя да ви излъжа, тъй като заставам с името си. Да, досадно е, но пътят минава оттук. Не е лесно, но ще успеем всички заедно. Работим за по-доброто бъдеще на българския футбол”, заяви Бербатов чрез видео обръщение във "Фейсбук".