Бившият полузащитник и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев даде мнението си пред Sportal.bg за победата на "армейците" с 1:0 над Лудогорец. Според бизнесмена "червените" са изпуснали твърде много точки през полусезона и не са се възползвали както трябва от слабата форма, в която се намира отбора от Разград. Майкъла говори и по темата за стадион "Българска армия".

"Пак бихме за първенство! Много добър мач на ЦСКА! Трябва обаче да кажем, че по-слаб отбор на Лудогорец не е имало. Аз го казах това и преди няколко дни - не съм виждал по-слаб Лудогорец. Те направиха грешки - с треньорите, със селекцията, и това им се отрази".

"Без съмнение Кирил Домусчиев ще вземе моментално мерки и ще подсили отбора си. Гледам скептично на борбата за титлата - много точки пропуснахме да вземем. Говоря за равенствата със Славия, Берое, Пирин и Арда. ЦСКА трябваше да води с пет-шест точки сега! "

"Има какво още да се желае, за да бъде това ЦСКА! Не е редно след такъв мач да търсим други причини. Имало умора - да, вярно е, че мачовете през полусезона бяха доста, но всички големи отбори играят сряда-събота. Ние ЦСКА ли сме или какво?! Лудогорец се ползвал с подкрепа на всички нива - не е така".

"Щом Пирин им вкара пет гола в Разград, за каква подкрепа говорим?! Това е несериозно, трябва да гледаме в собствения си двор. Не бих дал толкова добра оценка на полусезона на ЦСКА, по-скоро имаме късмет, че Лудогорец е трагичен в последно време." 

"Искам да призова феновете да застанат зад Гриша Ганчев. Човекът каза, че последната му цел е да направи хубав стадион. Клубът има нужда от своите фенове, а и отборът на Стойчо Младенов има нужда от подкрепа. Нека феновете са зад отбора, стадионът наистина е голямата цел! Това е!" 

Продължавам да твърдя, че всичко свързано със стадиона е в ръцете на клуба - няма спънки отникъде! Въпросът с наемите ли? Нека седнат и клубът да покаже фактурирано кой какво е свършил - да се види на Панчарево какво е направено, за какви пари, всичко, документално".

"По мое време направих ремонтни дейности на стадиона за 767 000 лева, цялата документация е налична. Не търся тези пари, това е дадено от мен за ЦСКА. Нека се извърши проверка и се приспадне всичко - така се прави дори, когато някой ремонтира нещо във входа на жилищния блок".

"Чудно какъв е този договор между държавното дружество и ЦСКА. Защото ако ползваш нещо на държавата, е редно държавата да го поддържа, за да го ползваш в идеален вид, срещу което да плащаш висок наем. Ако обаче трябва ти да го ремонтираш и привеждаш в изправност, е редно да плащаш нещо символично. Чудно кой е подписал такъв договор с това дружество!" 

"Крайно време е ЦСКА да има модерен стадион! Категоричен съм, че няма никакъв проблем да се строи изцяло нов стадион в "чашата" на сегашния. Като се махне пистата и се приближат трибуните, ще има още повече пространство. Няма никакъв проблем! Говоря за чисто нов стадион, а не за трибуни тип "ферма", каквито се направиха в Ловеч например." 

"Излезе изказване на Цветомир Найденов, че щяло да се намерят и други клубове да плащат за "Армията". Сигурно е така, за братя Найденови не е абсолютно никакъв проблем да извадят 50-60 милиона за нов стадион. Със сигурност за тях такива пари не са пречка. Важно е обаче зад кого са феновете, кой е на "Армията". Това на "Армията" е ЦСКА! Феновете са го избрали".

"Чакам да видя проекта на ЦСКА. По телевизията видях някаква картинка, някакъв стадион в Унгария. Лошо няма, нека се направи копие на този, сигурно е хубав. Но е време вече клубът сериозно да задвижи нещата. Говоря за официален проект, да се получи разрешително и т.н. Затова казвам, че феновете трябва да бъдат зад клуба".

"Преди години от "Титан" платиха 20 000 евро за подобен проект, сега още не сме видели нещо конкретно. Казал съм - проект, разрешение, финансови партньори, фонд, продаваш името на стадиона за 20 години напред, например на "Уинбет", и правиш нещо, което остава. Това е най-важното." 

"Другото е футболистите да разберат къде се намират, защото играят с 60% от възможностите си. А трябва със 120% във всеки мач. Правим един слаб мач, после два-три на средно ниво и накрая един силен. Така шампиони няма как да станем", заяви Георги Илиев.