Новото попълнение на Славия Йон Бакеро даде специално интервю за БНТ1 и предаването „Арена спорт“, в което изрази отличните си впечатления от приятеля на своя баща Хосе Мария Бакеро – Христо Стоичков. Въпреки че няма спомен от Дриймтима на Барселона, в който двамата играха, Йон Бакеро познава Камата и неговото семейство.

Футболистът на „белите“ е роден в малко каталунско градче, но голяма част от живота си прекарва в САЩ. До преди няколко седмици, когато подписва със Славия.

„Исках да продължа кариерата си в Европа, не се замислих въобще, когато се отвори възможността да дойда в България. Много съм доволен, че съм във вашата страна. Много приятно съм изненадан от София. Дошъл съм, за да помагам на Славия да печели“, сподели Йон Бакеро пред БНТ.

Колкото до своя баща, цитираният от "Труд" футболист сподели: „Моят живот е посветен на футбола. Все пак баща ми беше футболист, каквото и да направя, все се говори за него. Но това не ме притеснява, защото той беше голям футболист, достоен за уважение. Моят баща е и моят най-добър приятел.“

Йон Бакеро не скри, че очаква неговият баща да дойде до България, за да го подкрепи. Дриймтимът на Йохан Кройф не е част от спомените на Йон, но това не му пречи да уважава всичко постигнато от легендарния отбор на Барселона.

„Не съм бил роден, когато са играли със Стоичков, но съм гледал мачове, те се виждат често, включително и в Маями, приемам го като мой чичо. Личност, която има голямо влияние във футбола. Стоичков е легенда и голяма личност, още с пристигането ми, той ми се обади. Аз съм приятел с неговите дъщери“, каза Йон Бакеро.