Тази вечер ще стане известен победителят в анкетата “Футболист на годината” за 2021 година. Общо 112 спортни журналисти от 41 медии дадоха своя вот в 61-ата анкета и определиха най-добрите в българския футбол за 2021 година. 

Победителите ще бъдат обявени на 19 януари 2022 година на церемония по модела на връчените в понеделник награди на ФИФА. С основен приоритет за опазване здравето на всички събитието ще бъде виртуално. 

На церемонията ще стане ясна призовата тройка при българските футболисти за 2021 г. след гласуването на спортните журналисти. По всичко личи, че след последните две награди на Димитър Илиев, ще има нов носител на отличието. 

Основни претенденти за наградата изглеждат голмайстор №1 в родния футбол Мартин Камбуров, победителят от 2018 година Кирил Десподов , както и крилото на "червените" и националния отбор Георги Йомов. Това означава, че в четвърта поредна година носителят на наградата ще бъде футболист от родната efbet Лига.

Ще бъде обявен треньор №1 на България и неговите подгласници. Ще станат ясни и най-добрите футболисти в българското първенство за 2021 г. - най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-добър нападател и най-добър чужденец. Ще разберем кой е най-прогресиращият млад играч. Ще бъде оповестен и изборът за най-красив гол в България за 2021 г. Ще бъде отличен и №1 на България в женския футбол.

За шеста поредна година ще бъде връчена и специална награда "Лъвско сърце – Трифон Иванов". 61-ата анкета "Футболист на годината: се организира в партньорство от "Дакс Медия" и Българската асоциация на спортните журналисти. Ще бъде връчена и специалната награда на основния организатор на анкетата, двукратната олимпийска вицешампионка и петкратна световна шампионка по спортна стрелба Весела Лечева. 

Както е известно, Димитър Бербатов е рекордьор по спечелени награди с цели седем отличия. Носителят на "Златната топка за 1994 година Христо Стоичков е бил победител пет пъти, а Христо Бонев и Ивелин Попов три пъти са били носители на наградата. По две награди имат Георги Найденов, Иван Колев, Александър Шаламанов, Димитър Пенев, Кирил Ивков, Красимир Балъков, Георги Иванов - Гонзо и Димитър Илиев. С една награда са 37 футболисти.

Церемонията ще бъде от 18 часа.