Мартин Камбуров получи специална награда в анкетата "Футболист на годината". През 2021 година Камбуров подобри рекорда на Петър Жеков за най-много попадения в родния футболен елит и вече е голмайстор №1 на България за всички времена.

"Благодаря за наградата. След това нещо, което постигнах през годината, съм много щастлив. Направих едно събитие, на което дойдоха големи футболисти да ме уважат, което ме прави горд и значим с това, което съм постигнал".

"Да подобря такъв рекорд, е нещо невероятно. Няма как да не се чувствам специален - това е нормално. Виждам и отношението на хората към мен. Записах името си със златни букви в историята на българския футбол. Изключително горд съм".

"Винаги съм казвал, че Петър Жеков е моят мотиватор. Ако не беше той, вероятно нямаше да стигна до тази цифра. Винаги ще има моето уважение. Доста неща си казахме с Христо Стоичков. Той много добре знае през какво трябва да премине един футболист, за да стигне до това постижение". 

"Нека минат още няколко дни, за да взема решение дали ще продължа да играя футбол. Няма да избързвам с краен отговор", сподели Мартин Камбуров.