Новият технически директор на БФС Георги Иванов-Гонзо се срещна с представители на клубовете от Бургас и региона. Той изслуша техните проблеми и сподели своите виждания какво трябва да се промени.

Гонзо вече има няколко идеи, с които да се прекратят порочни практики. На първо място е подготвил правило, което да защити финансово по-малките клубове, от които досега могат безвъзмездно да се отмъкват таланти.

„Убеден  съм, че ще има недоволни. Убеден съм, че няма да бъдат доволни някои клубове, които в последните години дерибействат. В крайна сметка трябва някой да бръкне с пръст в раната, за да можем да излекуваме футбола. Моята работа е да се виждам с клубовете, да виждам къде са проблемите, да предлагаме решения. Да казват клубовете къде са техните проблеми, за да ги намираме. Мен не ме интересува дали ще има конгрес”, коментира Иванов.

„За мен Ясен Петров се справяше добре за времето, в което беше национален селекционер. Успя да създаде колектив, да подмлади отбора. Ние ще държим тази линия на подмладяване – това ще е задължително. Радвам се, че остава. Работили сме заедно, работили сме добре, постигали сме успехи. Надявам се тези в националния отбор да бъдат по-големи. Мечтата ми е да направим така, че да се гордеем с националния отбор“, заяви Георги Иванов пред „Котаспорт”.