Пирин нанесе първа загуба на Локо Пд в контролите. Тимът от Благоевграс спечели с 2:1 на стадион "Христо Ботев", а спарингът беше закрит за фенове и журналисти.

Преслав Йорданов и Иван Тасев бяха точни за "орлетата", а Георги Минчев се разписа за пловдивчани. С проверката срещу "орлетата" приключи и лагерът на вицешампионите в Сандански.

Домакините откриха резултата буквално при първото си положение в мача. В 16-ата минута Преслав Йорданов получи топката в наказателното поле и я прати в мрежата зад Лукас Рейдър за 1:0.

Само 3 минути по-късно Димитър Илиев изведе Йосип Томашевич в добра позиция. Хърватинът отправи удар, но уцели гредата.

В 38-ата минута вицешампионите изравниха резултата. Това стана след атака на Бирсент Карагарен. Той нахлу от дясно в наказателното поле и подаде към Георги Минчев, който от 4-5 метра засече за 1:1.

Минута преди почивката съдията отмени гол на Локомотив заради засада. Малко след началото на второто полувреме Димитър Илиев изпълни добре пряк свободен удар, но вратарят на Пирин Марио Кирев спаси.

В 83-ата минута домакините стигнаха до победното попадение. Иван Тасев бе изведен в малкото наказателно поле и вкара за крайното 2:1.