Селекционерът на националния ни отбор по футбол Ясен Петров разкри, че целта пред него и екипа му вече ще бъде изграждането на постоянен състав. Петров добави, че играчи, които с представянето си доказват, че заслужават да бъдат в отбора, ще бъдат повикани.

Петров беше в Турция, където изгледа голяма част от контролите на футболните ни клубове. „Доволни сме от това, че хората, на които залагаха, са в наистина много добро състояние. Има и друго хора, които показаха, че имат потенциал. Но всичко ще се види в мачовете от започващото първенство. Ние бяхме само по мачове, за да погледнем набелязаните от нас хора в какво състояние са. Състоянието на хората, които до този момент сме викали, са в много добро ниво. Което е добре за нас“, каза Ясен Петров пред БНР.

„В неделя сме в Кърджали аз и Константин Видолов, Александър Георгиев ще е на Локо София – ЦСКА. Ще наблюдаваме възможно най-много мачове. Това са и контакти с хората, които ги тренират, с хората, които ги управляват. В Турция говорихме с много от хората от клубовете, ние сме отворени за контакт.

Няма да пътуваме зад граница. Живеем в много съвременен свят и разполагаме с техника, с която можем да видим всеки един как е играл. Ще трябва да гледаме и как се представят в клубните си отбори в чужбина. Има много интересни двубои от вътрешното първенство и ние трябва да присъстваме на тях.

В рамките на първия ни едногодишен цикъл изиграхме 13 мача, мисля, че това е рекорд. Беше един много динамичен цикъл, в който водещите ни отбори Лудогорец и ЦСКА играха мачове през три дни. За тези 13 мача ние направихме много промени, опитахме се да подмладим отбора. Искаме да сформираме един гръбнак. Имаме четири мача един след друг, ще има и ротация. Но ние ще се опитаме да залагаме на хората, на които до момента разчитахме. Естествено, всеки който покаже добра игра и ни бърка в окото, ще бъде повикан“, каза още селекционерът.

Следващите мачове на България ще бъдат в Катар – срещу домакините и срещу силния отбор на Хърватия. Двубоите в Доха са съответно на 26 и на 29 март.

„Катар е домакин на Световното първенство и има много силен състав. Те много държаха да играят с нас. А мача с Хърватия? Да играеш с втория в света? Има ли нещо по-хубаво от това да премериш силите срещу силен отбор. Това ще бъде изключителен опит“, добави Ясен Петров.