Ирландският халф на ЦСКА Греъм Кери даде обширно интервю пред „Дарик радио“ и „dsport“, в което говори за шансовете на "червените" за титлата, представянето му на терена през този сезон и трудната ситуация, през която преминава в семейството си.

-Стартира шампионата с равенство и победа как видя ти тези мачове?

-Мисля, че в последния мач показахме характер. Първият двубой срещу Локомотив София беше труден. Винаги в първата среща след паузата може да си малко нервен и ние не се представихме както преди паузата.

След като в мача срещу Славия се върнахме от 0:1 и спечелихме, това ни дава повече самочувствие да вървим напред. Очевидно може да подобряваме доста неща, но точно сега когато сме толкова близо до върха най-важното бяха трите точки.

-Пропусна по-голямата част от подготовката, кал се чувстваш в момента и успя ли да наваксаш?

-Тренирах много когато не бях с отбора. Когато се присъединих към съотборниците ми в Турция бях добре физически.

-Лудогорец  дръпна с 4 точки,може ли да се стопят или ще бъде трудно? Какво не достига на ЦСКА,за да се пребори с Лудогорец?

-Мисля, че зависи от нас. Трябва да сме сигурни, че сме концентрирани в нашите мачове, ако продължаваме да печелим, имаме шансове. Имаме манталитета да станем шампиони.

-В последните години винаги сте близо до първото място. Какво липсва на ЦСКА за да е на върха?

-Бяхме толкова близо последните няколко сезона, но тази година имаме реални шансове и мисля, че ако продължаваме да трупаме победи и да поставяме под напрежение Лудогорец, можем да го направим. Последните години беше по-лесно за тях, но сега ние ги предизвикваме, печелейки, ги поставяме под напрежение. Това беше една от причините да се върна в отбора и да довърша сезона - да стана шампион. Това може би е и главната причина да дойда тук.

-От много време вече си в България. Като че ли ти трябваше период на адаптация, сега най-добрата версия ли гледаме на Греъм Кери или има още какво да ни покажеш?

-Треньорът ми вярва да съм на тази позиция, на която обичам да играя. Доверява ми се и ми дава свобода когато притежаваме топката. Определено е окуражаващо, че треньорът ми вярва. Мисля, че този сезон специално, съм на любимата ми позиция, което води до повече голове и асистенция.

-Твоите съотборници са те нарекли господин Асистенция това как те кара да се чувстваш?

-Чувствам се добре от прякора Г-н асистенция - това е моята работа. Като играя зад нападателя това е моята работа - да помагам на отбора да вкарва. Главното нещо за мен как да помогна на моите съотборници да вкарват. Върху това се фокусирам - да им помагам да са успешни.

-Кога е по-хубаво? Когато вкарваш гол или когато правиш асистенции?

-За мен е по-хубаво когато дам асистенция. Това е моята работа в отбора. Всички харесваме да вкарваме голове, но моята работа е да създавам шансове, докато го прави мисля, че треньорът и всички други са доволни.

-В мача срещу Славия направи три асистенции това за първи път ли ти се случва?

-Мисля, че срещу Славия е първият път, в който давам три асистенции. Треньорът ми каза на полувремето, че трябва да подобря изпълнението на статичните положения. За щастие през второто полувреме се получи. Мисля, че с играчите, които имаме можем да вкарваме много голове от статични положения. Имаме силни играчи във въздуха и когато им подаваш добре топката те ще вкарат.

-След една седмица се изправяте срещу Левски. В последния мач отбеляза гол какво е за теб да вкараш във тяхната врата?

-Цялата атмосфера в дербито е уникална. Няма значение как играят двата отбора, в деня на мача има много емоции. Стига да спечелим, не ме интересува дали ще вкарам или не. Мисля, че най-важното в този ден е да ги бием и се надявам и следващата седмица да се случи.

- Какво е за теб ЦСКА?

-ЦСКА ми даде възможност да играя в Европа и да се боря за шампионската титла в първенството. Всичко, което очаквах преди да дойда, знаех колко е голям клубът. Сега с отбора, който имаме, можем да се качим на върха. Ще бъда много горд, ако завършим сезона като шампиони.