Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде редовната си пресконференция преди мач на отбора, на която говори по всички актуални теми.

"Въпреки че създадохме много положения срещу ЦСКА 1948 в първия мач, не успяхме да победим. Сега трябва да се опитаме да изиграем мача по най-добрия начин. Нормално е да има напрежение, защото ограничават феновете ни и да ги пращат на най-неудобното място. В този случай бих казал, че теренът е еднакво лош и за двата отбора, за да се играе добър футбол".

"В никакъв случай не мога да приема Левски да бъде изпращан на стадион, който не може да приеме и 20% от привържениците му. Това е неуважение към нас, на някого явно не му харесва, че на предишния мач имаше 15 000 наши привърженици. Аз нямам намерение да призовавам нищо феновете ни. Те са достатъчно интелигентни, въпреки че това е голяма провокация към клуба ни. Защото не трябва да пътуват един час в задръстванията, да платят 40 лева за билет, а и да няма къде да седнат", бе мнението на Стоилов.

"От нашия клуб се свързахме с ЦСКА 1948 на най-високо ниво. Нека се знае, че Левски няма претенции към тези 3 точки - нито ще станем шампиони, нито ще изпаднем. Ако са толкова важни, нека ги запишем някъде и отидем някъде, където може да се играе добър футбол", добави той.

"Не мога да призовавам привържениците да не отидат на стадиона, след като сме ги молили за друго досега. Ще бъдем доволни, ако те си купят виртуални билети. Но нека не се измества чисто спортната част. Доста неща в българския футбол ме натъжават. Говорим за развитие уж, а слушаме само глупости", разочарован е треньорът.

"Предната седмици имаше перфектни условия за футбол. Въпреки че нашият клуб не е в добро състояние, цяла седмица работеше отоплението под терена и ще платим много пари. Тогава говорехме само за футбол и за достойнствата на двата отбора. Не виждам причини държавата да отлага изграждането на козирка над сектора на стадиона ни, който може да се срути. След като се помага на Локомотив, на Ботев, на Лудогорец, могат да помогнат и на нас. На срещата с министъра си позволих едно изречение: "Да не се събираме само за снимка или за PR акция". 3 месеца след това нищо не се случва".

"15-те хиляди привърженици на Левски бяха най-доброто доказателство, че трябва да се помогне на нашия отбор. Защото не е нормално отбор с толкова публика да е хвърлен като сираче на улицата. И на срещата с министъра заявихме, че най-големият ни проблем е изграждането на козирката. Щом може да се помогне на 3-4 клуба, нека се помогне и на другите".

"Не само на нас - и на ЦСКА, Берое, Черно море, да не забравя някой. Министърът тогава обеща да помогне да сключим по-добро споразумение с НАП. И инвестицията няма да бъде толкова голяма. С парите, с които се прави един стадион на Запад, тук могат да се направят 10. Държавата решава хиляди безсмислени проблеми, но дайте да помогнем и за футбола - спорт номер 1 в света. Парите са символични. При нас обаче нещата стават или след 3, или след 30 години", казва Стоилов.

"ЦСКА 1948 заслужава уважение за това как влезе в елита. Отборът играе добре, има стабилен отбор. Мисля, че са по-силни с привличането на опитни играчи. Дано нашият отбор не се разконцентрира с изкуствените проблеми. Колкото и да са добре те, ако ние играем на максимума на възможностите си, няма какво толкова да зависи от ЦСКА 1948", сигурен е той.

"Отборът ни е пренавит. Това е нормално. За нас е важно да покажем добра игра, добро поведение. Следващата седмица ще имаме 3 мача. Радвам се, защото този сгъстен цикъл ще вдигне формата на моите футболисти. Разбира се, ще търсим положителни резултати. Важно е да се развиваме като динамика и игрови стил", каза още Станимир Стоилов.