Черно море постигна важна победа с 2:0 над Арда в мач от 23-ия кръг на efbet Лига. Точни за варненци бяха Матиас Курьор и Евгений Сердюк през второто полувреме.

С успеха „моряците” събраха 39 точки и остават на 4-о място във временното класиране, като има преднина от шест през петия Левски, който утре гостува на Лудогорец. Арда е 10-и с 25 точки.

Двубоят започна с домакински натиск. В 6-ата минута на Мартин Луков на два пъти спаси вратата си от гол. Първо Курьор намери Сула пред наказателното поле, а алжирският халф отправи техничен удар, който вратарят на Арда изби. Топката стигна до Велев, който стреля силно, но отново стражът беше на ниво и отрази.

По-добрата игра на варненци продължи. В 10-ата минута Курьор получи страхотен извеждащ пас от Панайотов. Ветеранът шутира от около 12-13 метра, но над вратата.

В 40-ата минута Коконов опита подаване от дълбочина към Йорданов, който опита прехвърлящ удар, но топката премина над вратата. В 44-ата минута Луков отново демонстрира отличен рефлекс. Велев проби отдясно и потърси Курьор. Нападателят върна към Сердюк, който от дузпата отправи удар, а вратарят на гостите изби с крак.

Второто полувреме започна с по-активни действия на домакините. В 57-ата минута Василев намери Курьор. Нападателят овладя топката, завъртя се и с фантастичен удар вкара за 1:0.

В 70-ата минута Йорданов направи непростим пропуск. Дюлгеров сбърка при центриране отляво и не успя да улови топката. Кълбото се озова в краката на Йорданов, който овладя, обърна се и от 2-3 метра не уцели вратата.

Четири минути по-късно гредата спаси Арда. Курьор беше изпуснат от защитата на гостите. Нападателят получи извеждащ пас от Василев и отправи удар от малък ъгъл, който срещна гредата.

В 77-ата минута Черно море стигна до втори гол. Сердюк получи в половината на Арда, напредна отляво, справи се с Петков до аутлинията, навлезе в наказателното поле и реализира от малък ъгъл. Украинецът се разписа в трети пореден мач и вече има 8 гола от началото на първенството.