Легендата и кандидат за президент на БФС - Димитър Бербатов, говори от трибуната на паралелния конгрес на централата, който се провежда в Зала 3 на НДК. Той заяви, че случващото се не му е приятно, но няма друг избор и добави, че е за доброто на родния футбол, най-вече за подрастващите. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед също така увери, че всичко случващо се е напълно законно.

"Не ми е приятно това, което се случва. Натъжава ме. Принудени сме обаче да го направим и го правим. Ако аз бъда избран по ваша воля, впоследствие трябва да има обединителен конгрес, на който всички клубове да присъстват. Както и всички кандидат-президенти, защото всички трябва да имат равен старт. Приоритет е да покажем обединение всички заедно. За това се борим - честен и прозрачен конгрес. 

Поздравявам всички, които сте спазили процедурата за издигане на делегат. Това, което правим, е в рамките на закона и устава на БФС. Уверявам ви. Правим го за доброто на футбола в България. Искаме честен конгрес, нищо повече. Вие сте хората, които сте върховният орган в БФС, но не ви припознават като такива, за съжаление. 

Това, че взехте нещата в свои ръце, е похвално. Екипът ми със Стилиян, Мартин и всички хора, които работят за тази кауза, както и всички вие, ще ме държите отговорен, ако наруша думата си. Някои неща ще отнемат доста време, докато бъдат оправени. 

Благодаря, че успяхте да реагирате по най-бързия начин с излъчването на делегати. Футболът не печели от това, особено детско-юношеският. Благодаря за доверието, защото то е революционно", каза Димитър Бербатов.

Снимка: Lap.bg