Адвокатът по спортно право Георги Градев коментира официалното становище, което пуснаха от ФИФА и УЕФА до БФС, по повод алтернативия Конгрес на Димитър Бербатов.

Градев не спести критиките си към Боби Михайлов и е категоричен, че сегашните управници на футбола ни е трябвало да се явят на Конгреса на 18 март.

Ето какво написа Градев:

"Бившите ръководители на БФС отново са се загубили в превода! Няма нищо категорично в писмото до БФС, освен че Михайлов и цирковата му трупа са забъркали голяма каша, като не са се явили на конгреса на 18 март. Останалото повтаря неверните твърдения на едната страна в спора. Не може да ми убегне от погледа подписа на близкия приятел на Путин от Бояна - Зоран Лакович. Очевидно е, че писмото е писано под диктовка.

В тази връзка напомням, че УЕФА е обикновен организатор на турнири и няма никакво право да се меси в споровете относно управлението на БФС. ФИФА единствена има това право.

От оскъдните изречения от писмото до министъра на младежта и спорта (което незнайно защо не е публикувано, може би, защото хвърля дебела сянка върху "категоричността" на позицията на двете международни организации) личи, че ФИФА и УЕФА чакат окончателното становище на българската държава. То ще е решаващо! Предвид заявеното намерение от настоящото правителство да се раздели със старите корупционни практики в държавата, надявам се раздялата с Михайлов и цирковата му трупа да е въпрос на дни.

На сайта на БФС пише:
"ИК на БФС взе решение да ОТМЕНИ свиканото Общо събрание на 18.03.2022 г."

В писмото от ФИФА и УЕФА пише:
"the decision of the BFU Executive Committee to POSTPONE the holding of the General Assembly".

Има огромно несъотвествие с обявеното от бившия ИК на БФС и заявеното преди ФИФА и УЕФА. Все още въпросното решение на бившия ИК на БФС не е видяло бял свят".