Левски се разплати с четирима бивши футболисти в последния възможен ден, за да спаси лиценза. "Мач Телеграф" научи, че клубът е превел на Илия Димитров, Живко Атанасов, Стивън Петков и Илия Юруков, които клатеха лиценза на "сините", общо близо 170 000 лева.

Първите трима имаха да взимат по около 50 000 лева, а последният - по-малко от 10 000.

Припомняме, че и четиримата отказаха да подпишат споразумения с клуба за разсрочено плащане на дълга, което притисна "сините" до стената, но триото Станимир Стоилов, Даниел Боримиров и Иво Ивков успяха да намерят пари и за дълговете, и за текущите нужди на клуба.

Добрата новина за "сините" шефове беше свързана с Насиру Мохамед, за който се смяташе, че може да саботира клуба. Левски му дължи 400 000 евро, а агентът на африканеца иска половината от сумата накуп, за да подпише споразумение за разсрочено плащане.

На този етап ФИФА блокира трансферите на "сините" заради дълга към Насиру, което на този етап не е страшно. Клубът обаче трябва да плати много скоро 200 000 евро на крилото, ако иска да върне нормалният си статут и да не бъде наказан по-сериозно.