Мартин Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов в битката за президентския пост в Българския футболен съюз, беше категоричен, че всичките им действия са законни.

Нито един от двата конгреса (октомври 2021 и март 2022 година) все още не вписан, а Борислав Михайлов продължава да ръководи родния футбол с избора от 2018 година.

„Единственият губещ от това положение е българският футбол, особено тези аматьорските, които не могат да упражняват това, което обичат, да игарят мачове, защото бяха изхвърлени. Чакаме съда, самата държава, нашите юристи да вземат точните решения, за да се реши тази сага, защото всичко, което правим е напълно законно“, сподели Мартин Петров пред БНТ.

Бившият национал коментира и нападките, отправени към екипа на Димитър Бербатов от страна на опозицията.

„Живея в Испания от дълго време и когато дойде коронавируса 3 месеца не ни даваха да излизаме от вкъщи. Как успяха тук да си решат проблемите в Испания? Дистанционно, има комуникации. Това са упреци и лъжи, които в пространството се внедряват внушения, че няма да се справим, защото сме в чужбина. А и те откъде знаят ние след година, например, къде ще сме? Къде ще живеем?“ - каза още Мартин Петров.

Той уточни, че единствената цел на екипа на Димитър Бербатов е да развива родния футбол в правилната посока.

„Ние не нападаме никого лично. Разликата между тяхното и нашето държание е, че ние отправяме градивна критика с факти, ние искаме да внедрим нещо ново и качествено. Не става дума за власт и кокал. Опитът ще си дойде, благодарение и на връзките, които имаме с федерациите в чужбина, и Стилиян Петров, и Бербатов. Искаме да се развиваме в правилната посока“, завърши Мартин Петров.