"Да се надяваме, че ще тръгнем с две победи, в първите два мача сме домакини, срещу трудни съперници, особено Македония, видяхте какви резултати имат в последните години. Предстоят ни четири тежки мача, в края на сезона може би ще има някаква умора, но ние сме професионалисти. Това ни е шансът да се класираме за голям форум", заяви халфът на българския национален отбор Тодор Неделев във връзка с участието на България в Лигата на нациите..

България е в една група с тимовете на Грузия, Северна Македония и Гибралтар, като победителят ще участва в плейофите за участие в Евро 2024. Неделев, който днес получи наградата за най-добър играч на 24-ия кръг в Първа лига в традиционната анкета на Пресклуб България, призна, че може да заиграе в чужбина от лятото. 

"Има няколко позвънявания от чуждестранни отбори, така че след мачовете от националния отбор ще седнем с ръководството и ще преценим, но за мен ще бъде добре, ако мога пак да се пробвам в чужбина. Догодина ще навърша 30 години, така че ако има хубава оферта, ще я приема, откъдето и да е".

"Вече се напаснахме с новите футболисти миналата зима, трябваше им малко време да се адаптират. В началото на сезона играехме по-добър футбол, накрая не играем толкова добре, но постигаме резултати. Надявам се в последните два мача да покажем по-добра игра. Не бих казал, че има умора. От доста години Ботев не е бил в тройката в крайното класиране, това ще бъде успех и ще ни даде допълнително самочувствие, дай Боже, да се класираме за евротурнирите и да направим едно добро представяне там, както преди години", каза още Неделев.

Той коментира и финала за Купата на България между ЦСКА и Левски в неделя. "Отборът, който загуби, ще бъде в лошо настроение, ако това е отборът на ЦСКА, те след четири дена играят с нас и ние трябва да се възползваме от това. В момента Левски може да са в по-добра форма, но това е един мач, финал, всичко става, не обичам да давам прогнози, нека по-добрият спечели", обясни полузащитникът.