Берое би с 1:0 Локомотив (Пд) след гол в последната минута на родевното време, дело на Алиун Фал. Така „заралии“ събраха 41 т. и се върнаха на 7-ото място, което заемаха преди кръга, но бяха изместени за няколко часа от ФК ЦСКА 1948, смазал Арда с 5:1 по-рано днес. „Червените“ имат 40 т. като в последния кръг приемат Локо (Пд), а Берое ще гостува в Кърджали.

Специален гост на мача бе Мартин Камбуров, който се раздели с „беройци“ през зимата. Голмайстор №1 на родния елит за всички времена е легенда на Локо (Пд), с който вдигна шампионската титла през сезон 2003/2004 г.

За „черно-белите“ днес ключово бе отсъствието на капитана Димитър Илиев. Футболист №1 на България за 2019 и 2020 г. за първи път този сезон пропусна мач за своя тим поради натрупани картони. Аут бе и контузеният Емил Янчев. Йосип Томашевич пък получи травма на загрявката и също не взе участие в сблъсъка под Аязмото.

За домакините бяха липсващи са наказаният Абубакар Тунгара и контузеният Килиан Лебон.

Мачът започна сравнително предпазливо. В 9-ата минута Стив Фуртадо можеше да стреля към вратата на Локомотив, но реши да извади топката назад към връхлитащия Серкан Юсеин. Той стреля над вратата.

Осем минути по-късно Берое организира страхотна атака. Даниел Генов напредна по левия фланг и пусна пас към Давиде Мариани, който остана лице в лице с последния в отбраната на гостите, но бившият футболист на Левски се подхлъзна и пропиля възможността.

В 27-ата минута бе показан първият жълт картон в мача – получи го Парвизджон Умабраев от гостите, пише "Тема спорт". Две минути преди края на полувремето Локо се отчете с първия си по-сериозен шанс. Лукас Салинас получи топката в наказателното поле, но Генадий Ганев опази своята мрежа и „смърфовете“ стигнаха само до корнер.

В 48-ата минута Даниел Генов елиминира Гомис и излезе на добра позиция срещу Илко Пиргов, но разочарова с изстрела.

В 52-рата Преслав Боруков стреля силно от далечна дистанция. Ганев обаче внимаваше и улови топката.

Последва тройна смяна в състава на Локо (Пд). В игра влязоха Мартин Паскалев, Христо Иванов и Ивайло Димитров. Те замениха Марсел, Умарбаев и Преслав Боруков.

В 70-ата минута Райън Бидунга от гостите получи втория жълт картон в мача. Десет минути преди края Христо Митев замени Давиде Мариани.

В последната минута на редовното време удар на Дани Генов бе блокиран, но топката отиде при Алиун Фал, като футболистът с №11 вкара с глава за 1:0 и донесе така важната победа за „зелените“.

В заключителния кръг от плейофите „заралии“ гостуват на Арда, докато Локо (Пд) ще приеме ФК ЦСКА 1948.