Левски официално представи новото си попълнение Ивелин Попов. Бившият национал обяви, че идва на "Герена" с амбициите да се докаже и да помогне на клуба да спечели купи, титли и да участва в Европа.

"Първият контакт го осъществихме със старши треньора Станимир Стоилов през ноември месец. Не е имало никакви колебания дали да приема предложението. Крайния отговор го дадох в края на март или началото на април".

"Минаха около 17 години. На 17 години мислиш по различен начин. Тогава може би съм искал да ми се даде по-бързо шанс. Когато си млад, бързаш и кръвта ги кипи. Мислиш, че всичко, което хвърчи, се яде", заяви Ивелин.

"Мисля, че съм извървял своя път удачно. Левски ще продължава да го има вечно. Връщам се с амбиции и мотивация Левски да е много силен отбор. Да печели титли, купи и да играе в Европа. Имам амбиции да се доказвам на ръководителите. Като дете винаги съм се възхищавал на тези хора, докато гонех топките". 

"Искам и аз да дам нещо на Левски. През годините съм си подредил къщичката така, че когато се завърна в Левски да не бъда зависим от заплата. 12 години в чужбина ставаш войник и тук ще продължи да е така. Аз съм родител, мъж и съпруг. Влизам с ясната идея, че тук имам повече близки и приятели".

"Всички са щастливи. Не искам, но като говорим за Левски, то ти трепва под лъжичката. Не искам да плача, но всички са щастливи. Много пъти съм казал, сменил съм много треньори, но съм казал че от Станимир Стоилов съм научил най-много. Съдбата си знае работата и се радвам, че така се случи. На нито един пост не отстъпваме на другите отбори". 

"Всички виждате, че Левски е в една прекрасна серия от победи. Надявам се и съм сигурен, че през следващия сезон Левски ще изглежда още по-добре. Оферти имах и то няколко. Със сигурност всички знаете, че финансовото състояние на Левски не е цветущо. Не съм разглеждал офертите. Взехме решение, че трябва да се завърнем в България. Когато Станимир Стоилов ти се обади, е чест".

"Аз съм длъжен и искам да има купи, титли и радост. Понякога във футбола любовта и позитивната енергия значат много повече от парите. Най-радващото е, че по-младите искат да прогресират и да се изграждат като футболисти. Винаги съм отворен за съвет и помощ. Футболист е едно, треньорството е съвсем различно. Аз най-много обичам да играят в средата на терена, но през годините треньорите са ме пускали на други позиции. Всеки треньор преценява сам". 

"Нямам проблеми с килограми и натоварвания. Чувствам се много сила и енергия. За националния отбор казах, че давам път на младите. С Георги Дерменджиев сме имали постоянен контакт. След това получих контузия, възстанових се и разговаряхме с Ясен Петров. Казал съм, че ако се налага, ще помогна, но не е имало търсене. От Лудогорец е имало запитване преди година. От г-н Божков също имаше предложение с умопомрачителни цифри", завърши Ивелин.