Президентът на БФС Борислав Михайлов е вдигнал мерника на шефа на съдиите Виктор Касай само няколко месеца след като го назначи. Боби бил бесен на унгареца напоследък, разбра „Тема Спорт“. Причината е, че Касай почти не се вясвал в централата в Бояна. Нещо повече, унгарецът все по-рядко бил и в България, което вбесило легендарния вратар. А заплатата му не била никак малка.

Все по-често бившият рефер водил заседанията на поверената му комисия онлайн, вместо да събира членовете й на живо. СК обикновено заседава във вторник. Нарядите на няколко пъти са били изготвяни от помощника му и предишен шеф Костадин Гергинов. Реално към днешна дата Касай имал по-скоро представителна функция, отколкото реално да прилага действия.

Унгарецът все още не е ходил на живо на мач у нас. До момента освен пресконференцията при представянето си после даде още само едно програмно интервю пред медиите. Това обаче не попречи на отговорника на ВАР у нас Петър Петров да пише добра оценка на работата със системата. В момента в Бояна тече обучителен курс за млади рефери.

В БФС пък продължават с подготовката на конгреса в петък от 9:30 часа хотел „Маринела“ в София. Както е известно, той няма да е изборен, а ще утвърди бюджет на централата и Изпълкома. Може да има и промени в някои от комисиите. Все още не е ясно кои и колко клуба ще се явят на събранието.