Отборът на Берое ще спори след седмица като гост на Ботев (Пд) за място в турнира Лига на конференциите в допълнителен мач след седмица. 

Беройци загубиха с 0:1 гостуването си на Арда в Кърджали, но заеха седмата позиция, тъй като ЦСКА 1948-ма завърши наравно 1:1 срещу Локомотив в Пловдив. 

Берое и ЦСКА 1948-ма се изравниха по точки - по 41, но заради това, че се гледат резултатите и в четирите преки двубои, а не само в двата от редовния сезон, предимството е за Берое. В тях старозагорци са с две победи с по 1:0, едно равенство 2:2 и една загуба с 0:1, така че седмата позиция е за тях. Локо (Пд) е девети с 38 точки, а Арда десети с 35 в четворката за разпределение на местата от седмо до десето.

В Кърджали мачът свърши минути по-рано, а Арда победи Берое с гола на Светослав Ковачев в 11-ата минута - 1:0.

В Пловдив Локомотив водеше с 1:0 с гола на Димитър Илиев от дузпа в 3-ата, но след намесата на ВАР дълбоко в добавеното време бе забелязана игра с ръка на Мартин Паскалев от пловдивчани в наказателното им поле. Реферът Георги Гинчев отсъди дузпа и в 99-ата минута Алекс Колев изравни - 1:1.

Гостите от ЦСКА 1948 започнаха да се радват неистово, мислейки, че са извоювали място на баража. Любопитното е, че треньорът на Берое Петър Хубчев гледаше невярващо след мача на своя отбор и не знаеше дали той се класира за баража срещу Ботев. Но това е факт.

А треньорът на ЦСКА 1948 Николай Киров обяви след мача, че приключва ангажиментите си към клуба.