Изключително голям цирк се разигра в последния кръг на efbet Лига. Главните действащи лица бяха играчът на Царско село Юсуфа Яфа и собственикът на клуба Стойне Манолов.

В добавеното време на срещата „царете“ получиха дузпа, а титулярните изпълнители Венцислав Христов и Реди Каса бяха извън игра.

Юсуфа Яфа взе топката да изпълни и не я даде на Алесандро Копола, а след това и на капитана Мартин Кавдански. Това вбеси собственика на клуба Стойне Манолов, който нахлу на терена, за да накара Яфа да отстъпи, като дори му би шамар.

„Двамата, които изпълняват дузпите бяха Венци и Каса. Двамата ги нямаше. Посочихме Копола. Поиска да я бие и не му позволиха. Извинявам се пред всички. Не можехме да контролираме ситуацията и не зависеше от нас от там насетне“, коментира ситуацията Стефано Макопи, старши треньорът на Царско село.

В крайна сметка Мартин Кавдански застана зад топката, но не успя да отбележи, а мачът завърши при равенство 1:1. Последваха иронични аплодисменти от страна на Юсуфа Яфа. Това още повече разгневи Стойне Манолов, който отново потърси физическа саморазправа с футболиста пред съблекалните.