Откупната клауза в договора на Тодор Неделев с Ботев Пловдив е 900 000 евро, съобщава Sportlive.bg. Преди почти година се разигра истинска сага около удължаването на контракта му с „канарчетата“. Тогава халфът пожела да бъде включена откупна клауза в новия му договор, с което от клуба дълго време не се съгласяваха и поради тази причина преговорите се проточиха.

В крайна сметка специалната клауза все пак е била заложена в последното му споразумение с „жълто-черните“. Двете страни са се спрели на сума, която в общи линии да ги устройва взаимно. Иначе самият Неделев наскоро в интервю призна, че има откупна клауза в договора си, но без да разкрива сумата.

Според информацията ни става въпрос общо за приблизително 900 000 евро. Други източници на изданието пък твърдят, че заложената откупна клауза е 750 000 евро.

Миналото лято Неделев удължи договора си с отбора на своето сърце за 2+1 години. Така след края на следващия сезон може да се стигне до оставането му в отбора за още 12 месеца, ако не осъществи трансфер в чужбина.

29-годишният халф на „канарчетата“ и националния отбор на България изнесе поредна много силна кампания. Той бе избран за „Футболист на футболистите“ за сезон 2021/2022 в анкетата на Асоциацията на българските футболисти.

Силните му игри не останаха незабелязани и към него вече има сериозен интерес от Турция. Пратеници на клубове от Югоизточната ни съседка го наблюдаваха на живо по време на мача с Лудогорец на базата в Коматево, проведен на 6 май. Sportlive.bg вече първи разкри, че той е хванал окото на два клуба от турската Суперлига.

Към момента имената на отборите продължават  да се пазят в пълна тайна. По непотвърдена официално информация единият от тях е отправил запитване до Ботев Пловдив за Неделев.