Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров заяви, че не е доволен от равенството 1:1 с Република Северна Македония.

Българските футболисти поведоха с попадение на Кирил Десподов, но в началото на втората част гостите изравниха. Според Петров, българският отбор може много повече, а също така е допуснал и доста грешки.

"Желанието ни беше да победим. Но истината е, че срещнахме един доста обигран отбор. На моменти не успяхме да се ориентираме в средата на терена. Не можахме да ги удържим в началото на второто полувреме. Допуснахме много елементарни грешки. Аз знам, че нашият отбор може повече. Но го отдавам на прекаленото желание и припряност, нервност. Защото наистина те днес искаха да победят.

Исках да подходим умно, но в началото на второто полувреме не подходихме така и от наша грешка стана този нелеп гол. Допуснахме доста – една след друга, все елементарни грешки. Но това е футболът. Трябва да ги отстраняваме и трябва да продължим напред. Имаме играчи, които не са на терена всеки мач, не са в най-добро състояние".

"Знаете, че Петко Христов не беше тренирал два седмици, а Андреа в момента не играе в клубния си отбор. Но въпреки всичко, ние залагаме на тях. И аз смятам, че те днес се справиха добре. Знаете, че и Антон Недялков имаше проблеми, когото се опитахме тези дни да го вдигнем. Той даде всичко от себе си.

Попитан дали е било премерен риск да започне с Филип Кръстев, а не с Георги Костадинов, Петров каза: "Нашата идея беше да играем футбол. Вие виждате - и те имат много добри футболисти, които играят в силни отбори. Определено е добър отбор, сработен. Нашата идея беше да играем, защото Филип може да играе.  Но имаше една имаше нервност в играта на отбора", започна Петров.

По повод смените в атаката, той обясни, че е направил промяната поради липсата на игрова практика и у Атанас Илиев, и у Георги Минчев.

"След това влезе Мартин Минчев, който в последно време го пускат повече титуляр. Повечето от тях нямат игрова практика. Искат, но е различно, ако играят или неиграят редовното. Надявам се да не сме припрени и в мача с Грузия. Искам да благодаря на публиката, създадоха прекрасна атмосфера. Благодаря им".