Техническият директор на българския футболен съюз Георги Иванов реагира гневно срещу атаките на Димитър Бербатов към ръководството на БФС на пресконференция по-рано днес. Пред Блиц Гонзо отвърна и на министъра на младежта и спорта Радостин Василев, който повече няма да заема поста, след като лидерът на издигналата го партия „Има такъв народ“ изтегли всичките си министри от управлението.

Господин Иванов, как ще коментирате днешната пресконференция на Димитър Бербатов? Чуха се много обвинения към ръководството на БФС?
– Не съм слушал какво е казал кандидатът за президент, но това, което прави преди мачовете на националния отбор е недопустимо. Не може да размахваш компромати ден след ден. Никой не е прокопсал с изваждане на компромати и лични неща. Ако така смята да ръководи някога си футболния съюз, много е далече от истината.

Има ли Димитър Бербатов качества да управлява футбола ни?
– Първо да видим дали може да работи нещо, а след това дали може да управлява нещо. След като феновете на ЦСКА и ръководството на клуба искат Бербатов за президент на БФС, предлагам им, да го вземат за изпълнителен директор, спортен директор, за треньор… Но съм убеден, че и те не са сигурни, че може да се справи. Да поработи някъде, за да видим дали става за нещо. Тогава да дава коментари за каквото и да е било.

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев също атакува ръководството на родния футбол…
– За кого става въпрос? За собственика на спорта ли? Радостин Василев няма никакво касание към българския футболен съюз. Няма един доволен президент на федерация от работата му, но той говори и дава интервюта за футбола. Това не е негова работа. Да вземе да си гледа работата, за която е назначен, а не да обръща внимание, които не са негова работа.

Преди малко стана ясно, че той повече няма да е министър на спорта. Това добре ли е?
– От това, което наблюдавам, той нямаше дълго да е министър. Голямото ми учудване е кой е сложил този човек за министър на спорта!!!

Легендата на ЦСКА Петър Жеков се изказа срещу вас и работата ви. Каза, че не знаете таблицата за умножение.
– Изобщо не ме интересува какво казва Петър Жеков. Повече от 10 години този човек е деградирал тотално. Моля вас журналистите да не му се обаждате след 18:00 часа, защото на следващия ден не помни какво е казал. Съжалявам, че такива футболисти се излагат по този начин. Пожелавам му да е жив и здрав и много бъдещи успехи.