Разликата между Бербатов и Михайлов ще бъде голяма, ако се стигне до Конгрес. Това заяви временният национален селекционер на България Георги Иванов-Гонзо в днешното предаване Арена спорт по БНТ, в което отговори и на критиките по негов адрес от страна на един от членовете на екипа на Бербатов в борбата му за президент на Българския футболен съюз Мартин Петров.

„Той завалията, след футболната си кариера, не се е занимавал с футбол. Той не знае аз какво съм казвал на футболистите. Само гледам и слушам как те ще управляват. Не съм видял да имат система. Първо трябва и те да поработят, да поносят таблата. Конгрес ще има, когато го определи съда. За момента те са фенове, които дават интервюта. Те да се усетят малко. Те се припознават като тези „велики родолюбци“, които плюят футболистите и националния отбор. Те са под нивото на хората, които имат познания за футбол. Разликата между Бербатов и Михайлов ще бъде голяма, ако се стигне до Конгрес“, коментира видимо раздразненият бивш нападател на Левски.

Не бе подмината и темата за избор на нов постоянен селекционер на националния отбор: „В България има 180 човека с Про лиценз. Ще обсъдим нещата и тогава ще се вземе решението. В моята глава има решение, но трябва да го споделя с президента и комисията и сега няма смисъл да се говори за фаворит за национален селекционер“, каза още той.

Гонзо бе категоричен, че няма да остане старши треньор на „лъвовете“. „Няма шанс аз да съм селекционер, моята функция е друга. Аз казах, че футболистите толкова си могат, защото това бяха хора, които играят малко и аз съм преценил, за да кажа това. Аз мога да кажа каквото си искам и ако видя Мартин Петров, ще му кажа в очите какво мисля за него. Никой не знае каква е програмата на Димитър Бербатов, те говорят само за това как ще управляват“, завърши Гонзо.

Снимка: Lap.bg