Шефът на Съдийската комисия към БФС Виктор Кашай заяви на пресконференция в София, че България разполага с добре подготвени съдии, които са готови за началото на сезона. 22-ма рефери ще свирят срещите от новия сезон, включително един дебютант.

"Лесно е сега да кажа, че съдиите са готови и следващата седмица да има някоя грешка. Имаме добри съдии, те са в добра физическа форма, след това всичко зависи от тях. Моята задача е да ги подготвя, но на терена са съдиите и те трябва да взимат решения. Знам, че те искат да покажат най-доброто от себе си", каза Кашай.

Унгарецът уточни, че от новия сезон ще има ясно разпределение на отговорностите за нарядите и той лично ще прави назначенията на главните съдии. "От следващия сезон си разделяме ясно отговорностите - аз определям главните съдии в Първа лига, отговорникът за асистентите определя нарядите за асистентите и моят колега Георги Ринг определя ВАР назначенията. Аз съм ръководител и отговорността е моя", добави Кашай, цитиран от БГНЕС.

"В Първа лига запазваме всички 21 рефери от миналия сезон и добавяме един нов, така че ще разполагаме с 22. Започнах работа през февруари и не съм имал достатъчно време, за да оценя работата на съдиите. Ще прегледаме представянето им през декември и най-вероятно тогава тази бройка ще бъде намалена. ВАР ни помогна да поправим много грешки. Без ВАР щеше да има много повече скандали. Всички в България трябва да са доволни, че имаме ВАР. Това беше първи сезон с ВАР, но вече нямаме такова оправдание, така че трябва да се представим още по-добре", допълни Кашай.

"Не съм тук като турист само за уикендите, това е моята работа. Имам апартамент в София, работя със съдиите, правя нарядите, работя по договори като този с Макрон. Когато съм в Унгария, следя всичко онлайн, всяка седмица правим срещи със съдиите и обсъждаме важни теми", каза още ръководителят на българските съдии.