Капитанът на Ботев Пловдив Тодор Неделев ще получи наградата си за победител в престижната анкета „Футболист на футболистите“ за миналия сезон 2021/2022. Церемонията ще се състои в минутите преди началото на двубоя с Хебър, когато „осмицата“ на „жълто-черния“ тим ще може да обере овациите на феновете, стъпвайки на зеления терен.

Статуетката ще връчи бившият нападател на „канарчетата“ Дончо Донев, който е президент на Асоциацията на българските футболисти – организатор на анкетата. В анкетата гласуваха всички професионални играчи от Първа и Втора лига. Тодор Неделев печели за трети път в своята кариера анкетата „Футболист на футболистите“, след като беше победител и през сезоните 2017/2018 и 2018/2019.

В момента Тодор Неделев се възстановява от контузията в главата, която получи при катастрофа с автобуса на националния отбор в Тбилиси преди гостуването на "лъвовете" на Грузия в мач от Лигата на нациите. Офанзивният халф бе опериран по спешност в Грузия, след което бе транспортиран в България, като не е ясно колко време ще отсъства от терените.

Снимка: БГНЕС