Ботев Враца и Ботев Пловдив откриват втория кръг на футболното първенство. Мачът е днес от 18,30 часа под Околчица. Двата тима стартираха със загуби. И ако за врачани това с 1:2 в Стара Загора не беше изненада, поражението на бронзовите медалисти от новака Хебър (0:1) в Коматево беше сериозен сюрприз.

През миналия сезон Ботев Вр не успя нито веднъж да победи Боген Пд - 1:2 и 1:1 у дома, а в Пловдив "канарчетата" спечелиха с 2:1.

В 21,00 Лудогорец посреща Локомотив Пд. Двата тима започнаха с победи, а междувременно разградчани прескочиха първото си препятствие по пътя им към групите в някой от турнирите на Европа.

„Орлите“ имаха наглед лека, но коварна задача да победят новака Септември София като гост. Те го сториха сравнително лесно с класически успех от 3:0. Локомотив пък показа характер и постигна пълен обрат до 2:1 с попадения на две от звездите си в атака – Боруков и Карагерен.

Лудогорец и наставникът им Анте Шимунджа се изправят срещу съперник, който ги е огорчавал най-много в последните няколко сезона, включително и на техен терен.

През настоящата кампания целите пред Локомотив и Александър Томаш обаче няма да са толкова високи, но черно-бялата публика е взискателна и свикна с добро представяне в последните години. Може би по-ниските очаквания пък ще освободят от напрежението в лагера на „смърфовете“.

Пълна програма за втори кръг в Първа лига:

Петък, 15 юли:

18:30, Ботев Враца - Ботев Пловдив

21:00, Лудогорец - Локомотив Пд

Събота, 16 юли:

18:30, Локомотив Сф - ЦСКА

21:00, Левски - Спартак Вн

Неделя, 17 юли:

18:30, Черно море - Славия

21:00, Пирин Благоевград - ФК ЦСКА 1948

Понеделник, 18 юли

18:30, Хебър - Септември Сф

20:45, Арда - Берое